Att plugga till socionom

Jag blev klar med socionomutbildningen för drygt ett år sedan och läser nu min master i socialt arbete på Stockholms Universitet. För mig var valet att läsa till socionom helt enkelt. Jag har alltid velat ha ett meningsfullt arbete där jag kan göra skillnad och bidra till att människor får det bättre. Jag ville också ha ett omväxlande arbete och möjligheten att ändra inriktning och arbetsuppgifter under yrkeslivet. Som socionom kan du t.ex. välja att arbeta på myndighet, inom behandling, som föreståndare eller chef inom välfärdssektorn eller inom ideell verksamhet. Du kan också arbeta med olika målgrupper som exempelvis utsatta barn, ungdomar som hamnat snett, kvinnor som drabbats av hedersrelaterat våld, människor med funktionshinder, personer som missbrukar, är hemlösa eller lider av psykisk ohälsa eller äldre som behöver stöd för att klara vardagen.

Har fått frågan om vad som hände sen, och om jag är färdigutbildad. Ja, jag tog socionomexamen januari 2014. Försökte mig då på en D-uppsats men den blev inte färdig (sökte jobb och kämpade med körkortet samtidigt).
Jobbade förra sommaren som vikarie för teambokonsult som socionom i Göteborg, det var mitt första socionomjobb. Samt Socialsekreterare på en barn- och ungdomsenhet i Göteborg. Jobbade med barnutredningar gällande barn 0-12 år. Hade först ett vikariat, som blev förlängt ett par gånger, och i mars i år fick jag fast anställning.
Om det finns intresse kan jag författa ihop ett inlägg om hur det är att vara nyexad och börja jobba med en av de tuffaste arbetsuppgifterna.