Säkerhetstips från Umeå om däckbyte vid punktering!

Vilken dag! Jag är just nu i Umeå och råkade ut för en punktering på väg hit. Det finns mycket man ska tänka på om det händer på vägen och man måste göra ett däckbyte. Jag vill gärna dela med mig av några tips som gör att det blir lite säkrare. däckbyte Umeå

  • Kontrollera då och då ditt reservdäck för att se till att det har tillräckligt med luft.
  • Bekanta dig med detta förfarande innan du får punktering, så att du inte behöver lära sig vid sidan av vägen, i mörker eller i regn.
  • Vid byte av muttrar, var säker på att den avsmalnande sidan går in i hjulet. Detta centrerar hjulen och låser muttrarna på plats.
  • Om dina hjul har låsbara hjulmuttrar, se till att förvara nyckeln där du lätt kan hitta den. Du kommer att behöva den för att byta däck.
  • När du lossar och drar åt muttrarna, ordna korsnyckel så att du trycker ner (med gravitationen). Detta tar bort risken för skador på ryggen och även att du kan använda din kroppsvikt och inte bara din armstyrka. Tryck på nyckeländen för bästa hävstångseffekt. Du kan även använda din fot, men se till att hålla balansen själv mot bilen. Var medveten om din omgivning. Om du är på en trafikerad väg, vara särskilt försiktig med fordon som kan komma för nära. Människor dödas varje år när de byter ett däck på den sidan av vägen, gör inte detta om du inte måste.
  • För säkerheten, placera ett objekt som en stock, stor sten, etc, under bilen som stöttning, innan du gör däckbytet. Placera den så att den kommer att stanna fordonet i det fall domkraften rubbas.

Det var mina bästa tips för extra säkerhet. Jag själv drog sönder det riktigt dåliga verktyget som följde med bilen och fick ringa till en firma i Umeå. De fick komma ut och hjälpa mig med mitt däckbyte. Här finns hjälp om du är här uppe och behöver hjälp med däckbyte i Umeå, Umeå Däckservice. Säkrare än så kan det inte bli! NU är det go’natt från ett hotellrum i Umeå!!